ZEZ: Širom

U srijedu, 11.1. će u KSET-u nastupiti Širom, slovenski psihodelično-eksperimentalni folk-jazz akustični trio. Širom koncert bit će dio posebnog ciklusa ZEZ koncerata o kojem će sve informacije tek biti objavljene!

Negdje u bratskom svemiru tik do našeg, svemiru jednake količine energije i materije dogodila se fluktuacija u energijskim stanjima zbog čega je on u tom trenutku postao malo drugačiji od našeg. Prolaskom vremena, iako gotovo identičan svemir, nama postaje strani svijet u kojem su generacije različitih oblika života shvaćale svijet oko sebe na drugačiji, manje sebičan i okrutan način. U takvom svemiru javlja se nova civilizacija s vlastitom tradicijom, civilizacija koja nije opterećena simetrijom, zbog čega ima vlastito poimanje glazbe, ritma i melodije. Širom su uspjeli uhvatiti tu glazbu te je s preko dvadeset instrumenata i nekoliko žanrova i stilova pretočiti u frekvencije i ritmove koji su razumljivi Zemljanima.

Širom je trio koji čine Iztok Koren, Samo Kutin i Ana Kravanja, a o njihovom se radu može čitati u mnogim relevantnim svjetskim časopisima i portalima kao što su Wire i Quietus.

U KSET-u su već nastupili 2018. s dnevnim koncertom u sklopu ZEZ festivala, a ovaj put se vraćaju izvesti solo nastup te predstaviti album The Liquified Throne Of Simplicity.

Bandcamp / The Wire / The Quietus

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 € (60,28 kn) mogu se kupiti putem linka.

Na dan koncerta upad je 10 € (75,35 kn).

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert, zez