Dvoboj filmova: Zameteni u snijegu

Nova godina sa sobom donosi i nove dvoboje. Videosekcija KSET-a te poziva da u srijedu, 4. siječnja dođeš na otvaranje nove sezone dvoboja filmova i uživaš u besplatnoj projekciji dva odlična filma!

Novu sezonu otvaramo prikladnom tematikom; tko ne voli zimu, tko ne voli snijeg, a tko ne voli vlakove? Ovi filmovi spajaju svo troje, svaki na sebi svojstven način.

Na repertoaru su:

19:00 h - Vlak u snijegu (1976.) - jugoslavenski kultni klasik koji će vas odmah vratiti u djetinjstvo. Pri povratku s izleta u velegrad Zagreb, učenici zapinju u velikoj mećavi iz koje se moraju sami izbaviti. Svojom prvoklasnom slogom i jednakošću dragi učenici pokazati će vam što se sve može kad se male ruke slože.

21:30 h - Snowpiercer (2013.) - postapokaliptična znanstvena-fantastika južnokorejskog višestrukog oskarovca Bong Joon Hoa, o... vlaku u snijegu. Stavljen u godinu 2031., film prikazuje cijeli svijet prekriven ledom osim posade vlaka Snowpiercer. Chris Evans u ulozi Curtisa predvodi pokret čiji je cilj razbiti klasne nejednakosti putnika.

Dopušteno je ponijeti vlastito piće i grickalice, a svakako će biti i kokica.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

dvoboj filmova