Pankrti + gosti

Legendarni ljubljanski Pankrti vraćaju se u KSET 25.11. nakon sedam godina izbivanja!

Povodom 45. godišnjice postojanja i izlaska albuma „Live in Zagreb 1985.“ dolaze zagrebačkoj publici pokazati kako se svira i živi punk!

Osnovani su 1977. kao jedan od prvih punk bendova na ovim prostorima te ubrzo angažiranim tekstovima, tvrdim zvukom i energičnim nastupima postaju popularni diljem bivše Jugoslavije. Prve singlove izdaju već sljedeće godine, a njihov debitantski album „Dolgcajt“ smatra se jednim od pokretača novog vala. Jednako je hvaljen bio i sljedeći – „Državni ljubimci“, a najveći komercijalni uspjeh postižu trećim albumom - „Rdeči album“, s poznatom obradom talijanske pjesme Bandiera Rossa. Razilaze se 1987. nakon oproštajnog koncerta te se 1996. ponovno okupljaju kako bi nastupili kao predgrupa Sex Pistolsima u Ljubljani. Od 2007. nastupaju za godišnjice i posebne prilike, a posljednji su put u Zagrebu bili daleke 2015. godine upravo u KSET-u.

Novu priliku za iskusiti koncert živućih legendi dobit ćeš krajem studenog na kojem će promovirati album Live in Zagreb 1985. u istoj postavi koja ga je i snimila:

Peter Lovšin – vokal

Bogo Pretnar i Marc Kavaš – gitare

Boris Kramberger – bas

Slavc Colnarič - bubanj

Kao gosti će nastupiti Saša 21 i Bogunov.

Saša 21 je pulski boogie punk rock trio predvođen Saletom Verudom iz kultnih KUD Idijota.

Praše od 2000-ih i za sobom imaju dva albuma. Prvi od njih, VD-i1 izdali su 2014. kao limitirano izdanje na vinilu u točno 521 primjerku, a 2020. VD-i2 na CD-u.

Osim u Hrvatskoj, svirali su i po BiH, Srbiji, Njemačkoj i Austriji, a posebno se ističe gostovanje kao predgrupa Dubioza Kolektivu u Puli 2019.

Nastupaju u postavi:

Sale Veruda - gitara

Boris Kvaternik – bas

Igor Sigi Perković – bubnjevi

Facebook / Bandcamp

Bogunov je ljubljanski rock bend. Prvi album “More Bijesa” izdali su prije dvije godine, a nedavno su izbacili videospot za pjesmu „Sakupljač perja“ kojim najavljuju predstojeće drugo dugosvirajuće izdanje.

Predvođeni tekstopiscem i frontmanom Ognjenom Zeljićem stvaraju glazbu na temeljima ostavštine novog vala. U njihovim pjesmama uz razne utjecaje iz 80-ih isprepliću blues, mračni rock pa čak i zabavni pop, ili njihovim riječima - BOGUNOV opet direktno u dušu!

Glazbeni kritičar Jaša Lorenčič je za slovenski SIGIC najbolje opisao Bogunov, riječima: ”Kao kad bi Johnny Štulić i Damir Urban otišli na literarno veče, pa na pivo u garažu, zatim pokupili još četiri tipa te zajedno snimili vrhunsku mračnu nadu!”.

Facebook 

Ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji po cijeni od 90 kn, a na ulazu će cijena iznositi 110 kn. Fizičke ulaznice mogu se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu ili putem linka!

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert