Dunjaluk

KSET te poziva da u srijedu, 23.11. dođeš na promociju prvog, istoimenog albuma grupe Dunjaluk.

Ovo je jedinstvena prilika da čuješ kako zvuči grupa koja je u svojem kratkom postojanju već privukla pažnju publike na sebe zbog jedinstvenog zvuka.

"A što svira Dunjaluk? Dunjaluk svira sevdalinke tako da s njih skida slojeve koji su kroz 20. stoljeće postali pravila žanra. Svira ih ispočetka, kao da su nove. Dunjaluk traži univerzalno u tradiciji, ono što rezonira i danas, i prevodi to u moderni muzički izraz. To je sevdah za one koji misle da ne vole sevdah."

Dunjaluk je s radom krenuo 2020., a pokrenuli su ga dobro poznatog dvojac na domaćoj sceni - Dunja Bahtijarević (Kazan, Mimika, Chant Électronique) i Luka Čapeta (MILK, Mary May, Trokut, Duetto Chapetlewsky). Oni su željeli tradicijskoj glazbi donijeti jedan novi pristup i u tome su uspjeli. U potpunosti su ogoljeli sevdah i pristupili mu na novi način. Iako je Dunja dugogodišnja istraživačica tradicijske glazbe i dobra poznavateljica sevdaha, u Dunjaluku ona te pjesme ne interpretira na tipični, sevdalijski način. Uz pratnju Lukine električne gitare, čiji zvuk ne bježi od tradicije, ali češće odlazi u jazz, njih dvoje su starim pjesmama unijeli novi život, ali i stvorili intiman ugođaj.

Iako je pandemija koronavirusa, kao i kod svih, usporila rad Dunjaluka, oni su to vrijeme iskoristili da snime album kojeg sada predstavljaju, a imali su i nekoliko uspješnih nastupa u regiji. Nedavno su uvršteni i u europski MOST Music program kao jedan od najzanimljivijih balkanskih world music izvođača, a u sklopu tog programa u sljedećem razdoblju ih očekuje nekoliko nastupa na europskim pozornicama. Prije toga dolaze u KSET da promoviraju svoj prvi album.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna možeš kupiti putem linka.

Na dan koncerta upad je 60 kuna.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert