Fototečaj- uvodno predavanje

Želiš se baviti fotografijom, ali ne znaš od kuda početi? Dugo se premišljaš o nabavi novog fotića, ali znaš da to podrazumijeva borbu sa svim silnim specifikacijama koje uz to dolaze? Kul ti izgledaju digitlane fotke ili ti neki stari analogni fotoaparat skuplja prašinu na polici? Rješenja za ove i slične probleme možeš na naći na Fototečaju!

Ne moraš imati nikakvo prethodno iskustvo u fotografiji. Svim teorijskim i praktičnim znanjem koje ti je potrebno vezanim za osnove fotografiranja u analognom i digitalnom obliku opremit ćemo te za vrijeme tečaja. Također, ne trebaš imati svoju opremu, već ćeš moći učiti na našoj.

Na osnovnom dijelu tečaja saznat ćeš sve o temelju rada fotoaparata, boji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i kompoziciji, a sve teorijsko znanje moći ćeš testirati na radionicama. Nakon odslušanog osnovnog dijela biraš između digitalnog i analognog modula (ili izabereš oba!).

Tijekom analognog modula učit ćeš o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva, a kroz samostalna razvijanja iskusit ćeš čari tamne komore. Na digitalnom modulu učit ćeš kako obraditi fotke u raznim programima, kako funkcionira senzor fotoaparata, razliku između raznih vrsta digitalnih fotića te možeš zatražiti savjet pri kupovini opreme.

Na kraju tečaja organizirat ćemo zajedniku izložbu polaznika na koju su pozvani svi tvoji najmiliji.

Prije početka tečaja održat će se uvodno predavanje gdje ćeš dobiti sve što trebaš znati o sadržaju, rasporedu i plaćanju tečaja. Na uvodno predavanje su dobrodošli svi zainteresirani, a održat će se 28. listopada u 19 sati na FER-u! Ako plairaš doći na uvodno predavanje, prijavi se putem forme na linku!

Zaprati i stranicu Fotosekcija KSET-a na Facebooku i @fotokset na Instagramu za više informacija.

fototečaj