Činčila

U subotu, 22.10. KSET ponosno predstavlja sarajevski alternativni rock band - Činčilu.

Sarajevski band pod imenom Činčila, osnovan je 2012. godine te se od početka ističu svojim konceptualnim scenskim nastupima koji uključuju likovnu umjetnost, elemente performans i kostimografije.

Vanja Solaković, frontmen i idejni tvorac grupe, često ističe da je kozmička energija uvijek bila glavni pokretač kreativnog rada benda Činčila. Ova energija se manifestira kroz zvuk koji bend stvara, a onda taj zvuk utječe na vizije likovnih oblika i obrnuto, zato je Činčila poznata i po autentičnim umjetničkim performansima, u kojima koriste zvuk, boju i tjelesni performativni izražaj sve u svrhu stvaranja zvučnog i vizualnog djela u trenutku.

Bend Činčila je brzo stekao medijsku pažnju i popularnost na alternativnoj sceni nakon izdavanja prvih singlova i albuma prvijenca, pod nazivom "Šta znam". Uslijedili su mnogobrojni nastupi uživo, tako da band iza sebe ima niz samostalnih koncerata, izložbi i festivala, kako lokalno, tako i u regiji, a jedan od najznačajniji je i nastup na Exit-u 2017. godine. Objavljuju svoj drugi studijski album „Bez oblika“ krajem 2019. godine.

Facebook / Instagram / YouTube / Bandcamp

Više informacija o ulaznicama uskoro!

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert