ZOUJ

U utorak, 18.10. u KSET dolazi Adam Abdelkader Lenox kako bi nam predstavio svoju šarenu hyperpop reinkarnaciju ZOUJ.

Zouj je projekt multiinstrumentalista i producenta Adama Abdelkadera Lenoxa, već poznatog zagrebačkoj publici po bendu Lingua Nada te rezidencijskom projektu .MOV koji je predstavio 2020. godine.

Nakon što je 2021. izdao kritički hvaljen mixtape Tagat, Zouj je snimio EP Metal koji je izdao krajem rujna za berlinski label City Slang. Spomenuti EP je iridescentan hyperpop svemir koji se ponajviše ističe fantastičnim, inovativnim i toplim zvucima kojima mami sve više slušatelja diljem svijeta. Sintetizirani zvuci kvare se i popravljaju, izranjaju iz pop strukture pjesama razilaze se s njom samo da bi se s njom (možda) ponovo sastali. Na takav način Zouj je svaku pjesmu pretvorio u predivnu Pandorinu kutiju iz koje izlaze mnoge emocije i raspoloženja, a privlačne melodije zadržavaju se dugo u ušima slušatelja kao što to i priliči barem rubno i strukturalno pop pjesmi. Ovakva potpuna digitalizacija s funky bas linijama, istovremeno distopijska i plesna predstavlja za sad ultimativnu sintezu klupskog i koncertnog doživljaja koja se može čuti u live izvedbi benda.

Zouj live bend čine Adam (vokal, bas, modularni sintisajzer), Nicholas Stampf ((elektronički) bubnjevi), Jan Rosenbauer (Sintesajzeri), Dave Rossel (808, gitara, vokal), Sarah Al Saleh (Vokal, udaraljke) i David Prang (sound engineer).

Osim live benda u kreaciji ove ambiciozne magije sudjeluju mnogi glazbenici, grafički dizajneri,vizualni umjetnici, fotografi, redatelji, animatori, čak i izrađivači igračaka. Ovakav tim umjetnika izrodio je nevjerojatne spotove koji prate i upotpunjuju njegovu glazbu zbog čega čitava skupina ostvaruje angažmane na mnogim poljima i van konteksta koncertnih izvedbi.

YouTube

Spotify

Bandcamp

Ulaznice je moguće kupiti putem linka po cijeni od 50 kn (6.64€). Na dan koncerta moguće biti kupiti na ulazu po cijeni od 70 kn (9,30€).

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert