Čuješ?!: Ambasador, Pluto nije planet, Klayba

Nakon mnogo deliberacije napokon je donesena odluka. Za finale ove sezone Čuješ?!-a izabrana su tri sljedeća benda: Ambasador, Pluto nije planet i Klayba!

Ova tri benda svirat će još jednom u četvrtak, 6.10. za pravo na prvi izbor između tri nagrade. Usluga video snimanja u izvedbi Videosekcije KSET-a, voucher od 250 Eura za kupnju opreme na Thomannu te, naravno, nastup na 40. Brucošijadi FER-a!

Klayba je mladi zagrebački bend koji ide protiv uvriježene mudrosti da moderna "rock" glazba nije više "soundtrack to good times". Ovdje se radi o divljoj amalgamaciji hip hopa, punka, Rammstein riffova s dječjim klavijaturama, pa i pokojeg sentiša. Jednostavna originalna glazba koja se ne spotiče na niskim strastima i prvoloptaškom humoru.

Ambasador je trio iz Zagreba, oko sebe pletu mrežu raznih epiteta poput "instrumentalni post rock inspiriran progom i krautrockom", no greška je pretpostaviti da se ovdje radi o besciljnoj repetitivnosti ili soliranju - ovo je dinamična glazba koja se trudi ne ostati pre dugo na istoj točci, ne oslanjajući se na razvlačenje unedogled i beskrajna crescenda. Svoj zanat oštre već nekoliko godina u kojima su nakupili razne rekvizite za širenje sonične palete i držanju stvari zanimljivima (pedale, ima puno pedala!).

Facebook / Instagram

Pluto nije planet iz Dugog sela meme-rap je projekt lokalnog producenta mnogih žanrova, od punka do citypopa do trapa, te školskog profesora informatike - Davida Glavaša. Minimalistički beatovi i opušten flow pomažu da do izražaja dođu tekstovi prepuni relevantnog humora i kvalitetnih referenci, s estetikom koja je jednako samouvjerena koliko je i nerdy. Pluto nije Planet iz svakog tko mu svjedoči može izvući reakciju, kakva god ona bila, nakon nastupa horizonti će svima ostati širi.

YouTube / Spotify / Instagram

Ulaz se otvara u 20 h, a cijena ulaznice je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture. Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

čuješ?!, koncert