Play@KSET: Unisex

U petak, 30.9. u KSET-u imat češ priliku gledati Leonardu Sep u njezinoj monodrami "Unisex"; predstavi o ženi koja kroz komično i beskompromisno pripovijedanje publici približava promjenjive koncepte feminizma.

Pjesme i tekstovi inspirirani stvarnim događajima njen su alat za propitivanje patrijarhata, rodnih uloga i seksizma. Tokom izvedbe, Lea postavlja sljedeća pitanja: ,,Je li feminizam samo žensko pitanje?", ,,Koju ulogu u feminizmu imaju muškarci i dječaci?" te ,,Što zapravo znači ,,ravnopravnost"?" Na taj način ohrabruje publiku da joj se pridruži u revoltu usmjerenom ka mijenjanju tlačiteljskog sustava, izgrađenog na nestabilnim temeljima patrijarhata.

Napomena: cilj ove predstave nije osnaživanje žena. Ovo je predstava o ženi kojoj je cilj osnažiti muškarce kako bi oni svojim djelovanjem osnaživali žene.

Autorica predstave nominirana je za nagradu najbolje lokalne umjetnice Brighton Fringe festivala 2022. godine, a sama predstava “Unisex” nastala je uz pomoć programske inicijative Culture ConneX te Brighton & Hove Pride’s programa za kulturni razvoj. Tokom prošle i tekuće godine, Leonarda Sep je korežirala nekoliko predstava među kojima su dječja predstava "Vrtuljak", realizirana u Istarskom Narodnom Kazalištu u Puli, te predstava "Rebel boob" u suradnji s glumicom i autoricom Angelom El-Zeind.

Karte je moguće kupiti na ulazu po cijeni od 20 kuna za studente te 30 kuna za sve ostale.

predstava