Kollaps + Joža Manolić

U subotu, 17.9. u KSET se nakon 4 godine vraća australsko-talijansko-švicarski Kollaps spreman da ponovno istuče sluh svih prisutnih u submisiju.

Post-industrial napadaj zvan Kollaps egzistira od 2015. godine s Wadeom Blackom na njegovom čelu. Ovdje se podrazumijevaju sirovi tonovi stvoreni u noise tradiciji pomoću kontaktnih mikrofona i udaranja raznog otpadnog metala, plastike, reverb tanka te naravno gotovo ikonične goleme opruge koji su potpomognuti hladnim digitalnim synthovima. Svojom lirikom i estetikom Kollaps okreće ogledalo prema napačenom licu postindustrijske civilizacije, baveći se temama ovisnosti, seksualnosti, nasilja, prokletstva, ali i romantike te iskupljenja prezentiranu kroz prikladnu Burrougsovu cut-up metodu.

Njihov album iz 2022. godine 'Until the Day I Die' prvi je otkako se Black preselio u Švicarsku. Na bas gitari i perkusijama ovaj put su Andrea Collaro te Giorgio Salmoiraghi.

Kollaps je poznat po nasilnim, konfrontacijskim te neugodno glasnim, ponekad krvavim nastupima.

Srdžba koja je protiv stroja jednako koliko shvaća da mu je rob.

Bandcamp / YouTube

 

Svi znaju za Hanatarash lika koji je ispunio svačiji san i bagerom se zaletio u prostor gdje su nastupali. No što je Yamantaka slušao u bageru dok je to radio?

Ništa jer bageri nemaju radio i bile su 80-e, ali da je mogao, vjerojatno bi slušao Jožu Manolića. Ovo je grind ekipa koja grinda harsh noise zanat uz pomoć televizora, pedala i nekoliko no input miksera dok ne vode svoj DIY tape label Swamp Noise Records (https://swampnoiserecords.com/).

Bandcamp

Ulaz se otvara u 20h.

Karte možeš nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna putem sustava Entrio na linku https://www.entrio.hr/event/kollaps-joza-manolic-kset-12012.

Na dan koncerta upad je 50 kuna.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert