Čuješ?!: Snatre, Klayba

U utorak, 21.6. dođi svjedočiti četvrom izdanju ove sezone Čuješ?!-a! Ovog puta ćemo slušati dva izvrsna benda- Snatre i Klayba.

Formirani u Zagrebu, Snatre pokušava (i uspijeva) napraviti nešto friško i originalno, zbog čeka bi bila uvreda nazvati ih jednostavno "indie pop/folk". Slojeviti ali i dalje prostrani aranžmani uključuju drvena puhala, kompleksne harmonije i jazzy bubanj, a bend se ne srami ni korištenja elektronike, pomno krojeći teksture ne ignorirajući pritom dinamiku i pokret. Glazbeni akumen ovi mladi članovi stekli su između ostalog na glazbenoj akademiji ili pak svirajući s raznim više ili manje etabliranim imenima kao što su Darko Rundek ili Mate Ponjević.

Klayba ja projekt Zagrebačkog stand up komičara Leona Kondresa. Da humor igra ulogu u njihovoj glazbi nije iznenađenje, a može se čuti u elementima poput džn džn gitara, uga buga synthova i poskočnih ritmova. Za sebe tvrde "Mi smo Klayba, imamo klayba pjesme i želimo klaybati uživo. Ako ne znate što znači klayba, ne znamo ni mi točno, ali znat ćete kad nas čujete. Dobri smo kandidati jer dobro klaybamo, bar sebi." Da sviraju jednako dobro koliko pišu opise dođite provjeriti 21.6.

Nakon ovoga održat će se još finale za prvo, drugo i treće mjesto u rujnu. Podsjećamo, izvođaći će se natjecati za pravo na prvi izbor nagrada koje uključuju: 250 eura za potrošiti na opremu s Thomanna, snimanje KSET Sunday Sessiona ili pak nastup na Brucošijadi FER-a 2022.

Ulaz se otvara u 20 h, a cijena ulaznice je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture. Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert