[Cultur Adsum] Glumim kao gledatelj: Mašić saga

Cultur Adsum - kultura je ovdje!

Tako je, kultura je prisutna svugdje oko nas! Prije, tijekom i nakon pandemije, kultura je opstala, proprimila nove oblike i medije te izrodila razne nove užitke. Stoga smo i mi u KSET-u pokrenuli program zvan “Cultur Adsum” u kojem te pozivamo da s nama istražiš svijet kulture i stvoriš svoja nova eksperimentalna remek djela!

"Glumim kao gledatelj" projekt je koji će te ponukati na kritičko razmišljanje i civilni aktivizam u svakodnevnom životu gdje smo suočeni sa raznim manjim i većim nepravdama. Svatko od nas se barem jednom našao kao svjedok ili žrtva nepravde, i često u tom trenu ne reagiramo onako kako bi htjeli. Na predstavi Forum priče- Mašić saga, koja će se održati 15.6. s početkom u 20:00, ti nisi samo pasivni promatrač, nego postaješ i sudionik koji može utjecati na razvoj scene i pokušati promijeniti ishod!

Forum kazalište je dramska tehnika Kazališta potlačenih, vrste interaktivnog političkog teatra koji je 60-ih godina razvio Augusto Boal. Forum priče se bave temama koje su društveno relevantne, i svima bliske te se baziraju na nekom obliku nepravde.

Forum-priču pripremila ti je Dramska sekcija KSET-a, u suradnji sa Centrom za kazalište potlačenih POKAZ.

Ovaj projekt se realizira uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“. Mišljenja izražena tijekom radionica u ovom programu odražavaju isključivo mišljenja predavača i ne izražavaju nužno stajalište organizatora ili Zaklade „Kultura nova“

predstava