Parnepar + Šarijanata

U utorak, 14. lipnja KSET otpraćuje Parnepar na turneju i istom prilikom po prvi put ugošćuje njihov "bend frend" Šarijanatu.

Na još jedno od svojih nebrojenih putovanja, ovoga puta, Parnepar kreće iz KSET-a. Na svojoj dosad najdužoj turneji koja će trajati mjesec dana, Parnepar će osim nekoliko hrvatskih gradova, posjetiti Sloveniju, Srbiju, Mađarsku, Austriju, Slovačku, Češku, Poljsku i Njemačku.

Parnepar je zagrebački post-punk/new wave trio koji svoje utjecaje ponajviše nalaze u ex-yu sceni (Šarlo Akrobata, Paraf, Otroci socijalizma, Dobri Isak...), ali se ne libi posegnuti niti s američkog (Minutemen, Pere Ubu...) britanskog (Gang of four, The Fall...) ili europskog izvora (The Ex, Xmal Deutschland...). Pjesme su im relativno kratke, eklektične, rastrzane i natopljene reverbom, a bazu pjesama čine: nešto treblastiji bas koji plete glavne melodijske priče, čvrsti bubanj koji diktira dinamiku igre, reska gitara koja nabija nervozu, te monotoni vokal koji priča vrlo uzbudljive priče.

Do sada su izbacili dva kasetna izdanja (Kako, molim i Dobar dan, izvolite) za zagrebački label Doomtown records i u nešto manje od 5 godina odsvirali nešto više od 100 gigova po cijeloj Europi. Nakon ove turneje zatvaraju se u garažu i rade na novom materijalu koji bi trebao ugledati svjetlo dana na zimu.

Facebook / Bandcamp

Frižakga, da friškiji ne može biti, bend Šarijanta pravo je dijete ulice koje čine ulični svirači koji svoju inspiraciju crpe iz bezbrojnih pustolovina koje proživljavaju putujući po svijetu i skupljajući neizmjerno bogato iskustvo. Etno melos, punk estetika, gypsy način življenja, folk utjecaji i cabaret šmek ovom sekstetu priskbljuju osebujan stil izvođenja svojih pjesama.

Skini svoju obuću, uhvati se u pogo-kolo, zapleši oko vatre i zaplješći ovim momcima i djevojci na pruženom doživljaju kakav se viđa samo na najvećim bendovima takvog kova kao što je Gogol Bordello, Kultur Shock ili pak The Dubliners.

Ulaznice za koncert možeš nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 25 kn putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 40 kn.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert