Čuješ?!: Prkos, The Hahas and the Blablas, Moxie 8

U utorak, 7. lipnja u KSET-u će se održati treća večer natjecanja za mlade i neafirmirane bendove "Čuješ?!".

Iz Zagreba dolazi nam Prkos. Nezainteresirani u čistoću, pogotovo onu žanrovku, ponose se na svoje različite uzore. Debeli, surovi, ali u isto vrijeme melodični gitarski riffovi iz poznatog galopa prekaze u black metal, prog thrash ritmovi koji se ne srame groovea, kompleksne bas dionice te vokal bez ikakve fiksne forme.

YouTube

The Hahas and the Blablas jedna je od mnogih izraslina Vesele Kornjače, tko zna što to znači zna da se može veseliti kratkom ali intenzivnom setu minimalističkog DIY post-punka (s naglaskom na punk!). Primalni i potrgani instrumentali koji zvuče simpatično, bez trunka pretencioznosti, dok će se s tekstovima poistovjetiti većina ljudi koji su ikad bili u nekakvom bendu.

YouTube

Moxie 8 zagrebački je alternativni rock projekt predvođen frontmanom/DIY producentom Darkom Pekom. Posuđujući od klasika koji su postavili temelje 90-ih, Moxie vješto balansira emocionalni sirovost i ranjivost s humorom i optimizmom. Njihovoj eklektičnost doprinosi i činjenica da imaju tri gitarista u bendu, na momente to znači zid melodičnih gitara kakav priliči žanru, dok u drugima to znače trostruke solaže i drugi eksperimenti.

Facebook / YouTube

Ulaz se otvara u 20 h. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture. Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert, čuješ