FER Open Air 2022

U subotu, 28. svibnja parkiralište pored FER-a pretvaramo u oazu dobrog društva, još bolje glazbe i najfinijeg piva. Na drugom FER Open Airu tom prilikom zasvirat će nam: Artan Lili, Trophy Jump, Balkalar, ectratis, Sitzpinker te Stoposto i Beriz.

Artan Lili je beogradska noise-pop četvorka koja već godinama oduševljava svojim scenskim umijećem i individualnim, dosljednim i inteligentnim autorskim i izvođačkim ostvarenjima, pa su tako i u Hrvatskoj osvojili brojne poklonike. Iza sebe imaju tri albuma “Artan Lili”, “New Deal” i “III”.

Bandcamp

Trophy Jump je punk rock bend iz Zagreba koji korijene vuče iz JeboTon kolektiva. Zadnjih nekoliko godina odsvirao više Europskih turneja, mnoge vikend koncerte po klubovima i festivalima u regiji, te snimio tri EP izdanja + Split EP s bendom afewyearslater iz Budimpešte.

Bandcamp

Balkalar je bend uz kojeg je dernek naprosto neizbježan. Promovira pozitivne strane Balkana koje je moderni čovjek zaboravio - slavlje života, pjevanje, ples, sloboda, uživanje, ljubav… Na njihovom repertoaru se nalaze sevdalinke, makedonske, romske, hrvatske pa čak i iranske pjesme.

Bandcamp

ectratis je studijski projekt i bend zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića. Projekt postoji još od 2014. godine, ali veću pozornost dobiva 2019. godine kada je objavljen međunarodno priznati debitantski album "The Artificial Spirit" koji se žanrovski može svrstati u zanimljivu kombinaciju popa, progresivnog rocka i jazz fusiona.

Bandcamp

Beogradski četvorac Sitzpinker je jedan od bendova iz HaliGali kolektiva, nastupali su na HaliGali festivalu i pojavili su se na kompilaciji 2019. godine sa singlom "Metanoja", a 28.5. zagrebačkoj publici predstavit će svoj indie garažni rock zvuk s primjesama shoegazea i psihodeličnog rocka.

Bandcamp

Stoposto i Black Beriz su sarajevski reperi koji već duži niz godina nastupaju zajedno. Karakteriziraju ih energični nastupi i nezaboravni plesni pokreti. Najpoznatiji su po pjesmama kao što su “Palmica”, "Joja i Bera ustali malo ranije da završe nešto” i “Nafakali”.

Bandcamp

Za sve dodatne informacije prati event, FER Open Air i KSET na Facebooku te @klubkset na Instagramu.

Projekt su podržali: Netgen, Q, Končar MJT, Međimurje IPC, Vertiv, Ingemark, Infobip, Intis, dSPACE, Infoart, IN2, 2e Systems, Aircash, Kickstage, LELO i Glovo, BBQ Hot Yard i Volim ljuto, Medvedgrad, Ferenčić PBP i ElektroStudent.

Projekt organiziraju Klub studenata elektrotehnike (KSET), Savez studenata FER-a (SS FER) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER).

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ te se provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH i Hrvatskom glazbenom unijom.

fer open air