proto tip

U petak, 20. svibnja u KSET stiže jedan od najzanimljivijih srpskih noise rock/post-punk bendova u zadnjih nekoliko godina - proto tip.

Nalaze se u društvu odličnih Hali Gali bendova koji predvode mlađu generaciju srpske rock scene. Poslije ljutih, bučnih i izravnih post-punk izjava na svojem prvom EP-u "Strah od izvesnog", brusili su zanat brojnim live izvedbama i razvijanjem autentičnog zvuka. Od tada pokazuju zrelu preciznost i širenje svojeg glazbenog karaktera te zadnje vrijeme provode u završavanju debitantskog albuma u društvu Borisa Vlastelice iz Repetitora.

Njegov su nagovještaj dva izvrsna singla, "kako ovde" - disonantan, bjesomučan noise rock slom živaca, i njegova polarna suprotnost "krećem se" - melankolična post-punk balada čija se poezija čuje i u tekstu i u aranžmanu. Njima pokazuju afirmiranost svojeg tjeskobnog i emotivnog izričaja te će uz novi materijal u KSET dovesti atmosferičnu noć punu energije.

Facebook / Instagram / YouTube / Spotify

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kn možeš kupiti putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 45 kn.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert