Dan sporta - Lacrosse

“The fastest game on two feet” nadimak je ovog sporta koji korijene vuče iz starih igara američkih starosjedioca koji i dan danas igraju ovaj sport. U srijedu, 18.5. Matej Bodul iz lacrosse kluba Zagreb Bulldogs će KSET-ovoj publici i studentima predstaviti što znači odvažiti se igrati lacrosse.

Lacrosse je sport koji u zadnje vrijeme u Americi doživljava sve veću popularnost i interes međunarodne zajednice da je čak i predlaže da do 2028. godine postane olimpijski sport. U Hrvatskoj se igra već 11 godina u domaćim klubovima iz Zagreba, Splita, i Varaždina, a Hrvatska reprezentacija isto ostavlja utisak na međunarodnoj sceni. U travnju ove godine, Hrvatska reprezentacija zaključila je kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Poljskoj s 4. mjestom u skupini, pobjedama nad Slovenijom i Mađarskom te time postavila temelje za buduća natjecanja.

Kroz predavanje Zagreb Bulldogsi će te upoznati s pravilima igre te demonstrirati opremu s kojom se igra lacrosse. Objasnit će zašto se lacrosse smatra najbržim sportom na dvije noge, a najhrabriji iz publike će imati prilike i sami isprobati kako je nositi lacrosse opremu i palicu. Svi zainteresirani će također biti pozvani na probni trening Zagreb Bulldoga.

Facebook / Instagram

Dan sporta je edukacijski program kojeg organizira udruga SS FER čija je svrha upoznati studentsku populaciju s manje popularnim sportovima te razviti zdrave sportske navike kroz gostujuća predavanja predstavnika sportova.

dan sporta