Tech Talk: CI/CD u FINI

Ako te zanima kako se u FINI koristi kontinuirana integracija, dođi u u KSET u utorak, 17.5. i saznaj sve!

Sama CI/CD platforma sastoji se od alata Jenkins-a, Git-a, Artifactory-a, Sonarqube-a, Mattermost-a, interne aplikacije SUI-a, Kubernetes-a i Helm-a. U sklopu radionice bit će prikazan tok od samog commit koda na Git do isporuke na testnu okolinu i to na 2 načina. Prvi način obuhvaća isporuku na Tomcat testnu okolinu, dok drugi način obuhvaća isporuku na testni Kubernetes cluster uz integracije s ostalim alatima.

Fina je tehnološki orijentirana tvrtka koja ima vrlo široko područje informatičkih znanja objedinjenih u Sektoru informatike koji čini više od 260 stručnjaka. Bave se razvojem aplikativnih rješenja i sustava, upravljanjem i održavanjem IT infrastrukture, procesima podrške i informacijskom sigurnosti. Sve se više okreću pružanju elektroničkih usluga za poslovne subjekte i građane.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studentima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk