[Cultur Adsum] Glumim kao gledatelj: Radionice Forum Kazališta

Cultur Adsum - kultura je ovdje!

Kroz radionice učis kako pripremiti svoju Forum-priču, inspiriranu tvojih stvarnim životnim iskustvom. Dobivaš priliku ispraviti nepravdu i isprobati kako najbolje pristupiti situacijama u kojem postoji tlačitelj i potlačena osoba.

Raspored:

8.5. - Prva radionica Forum priče 17 - 21 h

15.5. - Druga radionica Forum priče 17 - 21 h

22.5. - Treća radionica Forum priče 17 - 21 h

29.5. - Četvrta radionica Forum priče 17 - 21 h

5.6. - Peta radionica Forum priče 17 - 21 h

Kultura je prisutna svugdje oko nas! Prije, tijekom i nakon pandemija, kultura je opstala, proprimila nove oblike i medije te izrodila rane nove užitke. Stoga smo i mi u KSET-u pokrenuli program zvan “Cultur Adsum” u kojem te pozivamo da s nama istražiš svijet kulture i stvoriš svoja nova eksperimentalna remek djela!

"Glumim kao gledatelj" projekt je koji će te ponukati na kritičko razmišljanje i civilni aktivizam u svakodnevnom životu gdje smo suočeni sa raznim manjim i većim nepravdama. Svatko od nas se barem jednom našao kao svjedok ili žrtva nepravde, i često u tom trenu ne reagiramo onako kako bi htjeli. Na predstavi Forum priče ti nisi samo pasivni promatrač, nego postaješ i sudionik koji može utjecati na razvoj scene i pokušati promijeniti ishod!

Prijavi se klikom na link.

Niz radionica obuhvaća dramsko-pedagoški rad kroz vježbe opuštanja, osvještavanja svoga tijela i glasa, vježbe upoznavanja i povjerenja, vježbe imaginacije i improvizacije, kazalište slika. Kroz set radionica sudionici pripremaju svoju Forum-priču koja proizlazi iz njihovih osobnih iskustava i životnih situacija.

Nakon radionica, svi sudionici imaju priliku svoju zajedničku, jedinstvenu Forum-priču izvesti na pozornici KSET-a i novu publiku ponukati na kreativno rješavanje sukoba.

Ovaj projekt se realizira uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“. Mišljenja izražena tijekom radionica u ovom programu odražavaju isključivo mišljenja predavača i ne izražavaju nužno stajalište organizatora ili Zaklade „Kultura nova“.

cultur adsum