Gazorpazorp + св. Псета

U subotu, 7.5. nam iz susjednog Beograda u KSET dolazi jedan od novijih rock i post-punk bendova - Gazorpazorp, a podršku će im pružiti bend св. Псета (sv. Pseta).

Gazorpazorp su novo ime na sceni novog vala te čine ga nestašna i autentična gomila mladih, koja preuzima vodilju regionalnih gitarističkih bendova.

Čine ga gitarist i vokal, Jasmin Rastić, gitarist Damjan Nedelkov, bubnjar Nikola Bajčetić te basist Miloš Đerković. Već nekoliko godina suvereno vladaju beogradskom alternativnom scenom, pa je sada vrijeme da ih upozna i šira javnost.

Gazorpazorp su dio kompilacije Hali Gali, kojoj je cilj da ovjekovječi novi val rock zvuka koji niče. Osim očitih utjecaja bendova kao što su Repetitor i Metz, njihov je zvuk mješavina noise rock snage, matematičke rock zamršenosti, post-punk razigranosti i psihodeličnog rock eksperimentalizma kako u jugoslavenskoj tako i u anglosaksonskoj tradiciji.

Uživo smo ih već mogli vidjeti kao predgrupu Repetitoru krajem 2019., a godinu prije su izdali prvi EP jednostavno nazvan “EP #1”, krajem 2020. godine izlazi njihov drugi EP 'From the Air and the Sun'.

Sa svojom moderniziranom rock estetikom, Gazorpazorp je bend koji se lako može usporediti s vrhunskim suvremenicima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.

Facebook / Instagram / Spotify 

Sv.Pseta, bend čije ime je inspirirano Dominikanskim redom monaha i čovjekovim najboljim prijateljem, je jako teško definirati. Temelji se na onom što članovi proživljavaju u privatnom životu te se to odražava u glazbi.

Možemo biti posve sigurni da će nam ovaj dvojac prirediti jednu mješavinu rokabillya, melankolije, progresive, post punka i tvrdog emoa. св. Псета je kao trojac nastaje kroz duži vremenski period, ali svoj konačni oblik je poprimaju 2017. godine. Iza sebe imaju album “Koliko samo tajni..” izdan 2018. godine.

“U manje od minut св. Псета pokazuju koliko su besni i razuzdani, sviraju kao da nikada ništa nije postojalo pre njih, a nakon što čujete te pesme, više nije problem ni ako nestane sva buduća muzika.” - Helly Cherry

Facebook / Instagram / Bandcamp 

Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni od 40 kn možeš kupiti putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 50 kn.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

koncert