Čuješ?!: Ambasador, The Long Dead Reigns, 56b

U utorak, 3.5. na drugom koncertu ove sezone, Čuješ?! sprema emocionalni rollercoaster regionalnog humora i gitarske melankolije.

Ambasador, trio iz Zagreba, kaže za sebe da sviraju instrumentalni post rock inspiriran progom i krautrockom, no nemoj pretpostaviti da se ovdje radi o besciljnoj repetitivnosti ili soliranju - ovo je dinamična glazba koja nikad ne ostaje pre dugo na istoj točci, ne oslanjajući se na razvlačenje unedogled. Zajedno to rade već nekoliko godina i nastupili su 2 puta na Cash & Carry-u na Jabukovcu, a sada se nakon pandemijskog hiatusa spremaju za nove avanture.

The Long Dead Reigns, skračeno TLDR, maldi je zagrebački alternativni rock sastav. Inspiraciju za njihovu glazbu vuku iz velikana kao što su Foo Fighters i Genesis. Sve to znači da, pored tvrdoće koju uvijek imaju spremnu, jednako mnogo pažnje posvečuju catchy hookovima i melodijama sa širokim emocionalnim rasponom, ne srameći se ni pokoje disonance. Dokaz njihovoj zrelosti vidi se i u tome da ih nije sram crpiti inspiraciju ni iz modernih pop izvođača kao što su Nicki Minaj i Justin Bieber.

56b ilitiga "Pešes buć" iz Bibinja za sebe tvrdi da su drugi, a trenutno jedini hrvatski boy band. U tematici svojih pjesama, 56b se ne ispričava niti skriva išta, ponajmanje njihovu kulturu, porijeklo i humor. Dio zagrebačke publike naučiti će nešto novo, dok će brojnim Zadranima biti toplo oko srca slušajući kompozicije na temu buća (balota) ili picigina (picigina). 

Bandcamp / YouTube

Ulaz se otvara u 20 h. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture. Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

čuješ?!, koncert