Tech Talk: Distributing ML pipelines in high demand production environment

U četvrtak, 28.4. Leon Rotim će pričati o tome kako proces strojnog učenja izgleda u praksi, koji su problemi i kako ih rješavaju u Microblinku.

Nema sumnje da su algoritmi strojnog učenja promijenili svijet oko nas. Pomoću njih možemo efikasno, i iznimnom točnosnu, riješiti neke od najtežih problema računalne znanosti.

Izgradnja tvrtke koja u srži svojih proizvoda koristi modele strojnog učenja nam omogućava da koristimo njihov nevjerojatno potencijal da svi nasi klijenti osjete benefite strojnog učenja.

Ipak, razvoj i isporučivanje rijeđenja strojnog učenja na velikoj skali je zahtjevan problem koji treba kontinuirano poboljšavati. U Microblinku smo izgradili nasu software platformu koja optimizira i automatizira proces razvoja rješenja strojnog učenja i omogućava brzo i jednostavno pokretanje brojnih komputacijski “gladnih” procesa za eksperimentiranje i istraživanje.

Kako bi podržali ove zahtjeve, koristie i razvijaju široku paletu usluga i brojne poznate “open sourced” tehnologije.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studenatima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk