Čuješ?!: Sworn to Death, Pluto nije Planet, Shell

U srijedu, 27.4. Čuješ?! započinje svoju novu, sedmu sezonu natjecanja za mlade i neafirmirane bendove. Izvođači se ove godine natječu za pravo izbora na tri nagrade: snimanje spota, voucher za kupnju opreme s Thomanna ili nastup na Brucošijadi FER-a.

Ovu sezonu otvaraju metal bendovi Sworn to Death i Shell te reperi Pluto nije Planet.

Sworn to death mladi je zagrebački groove/death metal bend. Nihilistični growlovi ispod njih hladni tonovi koji i dalje zvuče kao da dolaze iz dubina pakla (zvanog Boss Metalzone). Na demo snimkama potpomognuti su nasilnom preciznošću isprogramiranog bubnja, no live nam spremaju nastup s pravim bubnjarem.

YouTube

Iz Dugog Sela dolazi nam trap grupa Pluto nije Planet. Njihovi minimalistički beatovi pomažu da se izražaja dođu tekstovi prepuni relevantnog humora i kvalitetnih referenca, s estetikom koja je jednako samouvjerena koliko je i nerdy. Osnovani 2015. godine, snimaju prve trake, a sada se vraćaju s novonađenom ambicijom žedni uspjeha.

YouTube / Instagram

Shell nastaje 2015. godine kao Wichita Walk-Off, željni popuniti nišu na domaćoj sceni, izlaze iz sjene podzemne garaže, spremni ostaviti sonični trag sirovih emocija baražom tvrdih, melodičnih riffova. Taj zvuk odlikuju elementi post-hardcorea, post-metala i sludgea, uz pokoji mirodijski začin u vidu matha i proga. Često instrumentalni power trio, Shell vješto i precizno popunjava prazne prostore, koristeći crescenda i ambijentalne prelaze s ukusnom zadrškom.

Ulaz se otvara u 20 h. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture. Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

čuješ?!, koncert