Diskodelija

Rezerviraj subotu, 23.4. za dozu post rocka i post punka jer u KSET stiže odlična Diskodelija iz Šibenika!

Nazivani su najzlokobnijim dalmatinskim bendom svih vremena i ako ih se mora staviti u neku ladicu, reći će kako sviraju post-punk/rock/noise. Da im tekstovi slučajno nisu na hrvatskom, lako bi se moglo pretpostaviti kako se radi o bendu koji je stasao u Manchesteru osamdesetih ili čak New Yorku devedesetih s vlastitim prepoznatljivim štihom.

S probama su krenuli još 2009., a današnje ime i oblik dobili su oko 2013. Sav materijal koji su dotad skupljali svirajući iz gušta pretočili su u svoj prvi album „U vremenu“ koji izlazi iduće godine. Njihov prvi singl „Alija“ odmah je skočio na vrh top liste kultnog Radija 101. Album je kritički odlično dočekan, a u recenziji za Ravno do Dna njihov zvuk opisan je kao „turoban, psihodeličan, potmuo, ali i svjež…“

Svoje putovanje nastavili su aktivnim koncertiranjem, a već 2016. izdaju drugi album „Crvotočina“ koji je ponovno odlično prihvaćen i potvrdio njihov potencijal. U međuvremenu je došlo do nekih promjena u sastavu pa se na novi materijal moralo čekati dugih pet godina. Srećom, „Sveluzija“ se pokazala dostojnim nasljednikom vođena najavnim singlom „Stvarnost“.

Želiš li uživo saznati kako zvuče pjesme stvarane u šibenskom atomskom skloništu, a opisane kao mješavina uzora poput Joy Divisiona, The Curea, Sonic Youtha ili Killing Joke, tada znaš gdje ćeš biti 24.3.!

Postavu koju ćeš imati prilike vidjeti i čuti u KSET-u čine Vulko (bas i glas), Rule (gitara), Davorka (klavijature) i Šime (bubnjevi).

Facebook / Bandcamp / YouTube

Ulaznicu za koncert po pretprodajnoj cijeni od 35 kn možeš kupiti putem Entrio sustava, a na dan koncerta cijena karte će biti 50 kn.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert