Tech Talk: Simulacije, testiranja, autopilot i dSPACE

U utorak, 19.4. Vjekoslav Dikilić iz dSPACE-a će ti približiti razvoj i testiranje kontrolnih jedinica automobila kroz simulacijske scenarije i njihovu primjenu u razvoju modernog automobila.

Performanse, sigurnost i udobnost današnjih vozila određena su velikim brojem elektroničkih kontrolnih jedinica ugrađenima u vozilo. Njihov utjecaj i brojnost su dodatno izražene kod hibridnih i električnih vozila. Dotaknut ćemo se pitanja razvoja autopilota za osobne automobile, te prikazati kako se takav sustav može testirati prije ugradnje u stvarno vozilo.

dSPACE nudi cjelovito i integrirano razvojno okruženje za ugrađeni (embedded) softver i sustave. dSPACE rješenja se uspješno koriste kod međunarodnih kupaca u automobilskoj industriji za razvoj i testiranje ugrađene elektronike. Kao tehnološki lider u simulaciji i validaciji, nudimo pouzdane, vrhunske alate i rješenja koja našim klijentima omogućuju učinkovito, dosljedno i pravovremeno plasiranje inovacija na tržište.

Vjekoslav Diklić je Diplomirao 2018. godine na FER-u, Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo s tezom Upravljanje dinamikom makete automobila. Od 2019. radi u dSPACE-u na temi kreiranja testnih scenarija iz mjerenih podataka. U sklopu doktorskog studija na FER-u istražuje korištenje umjetne inteligencije u kreiranju scenarija za testiranje algoritama autonomne vožnje.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studentima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk