Dvoboj filmova: Ulični revolt

Došlo je vrijeme da se Videosekcija pozabavi i ponešto ozbiljnijim filmskim temama, stoga učini pravu stvar i nemoj propustiti Dvoboj filmova: Ulični revolt u KSET-u 12. travnja u 19 sati.

Donosimo ti hvaljena filmska ostvarenja "Do the Right Thing" (1989.) i "La Haine" (1995.), čiji se duboki uvidi u tematiku društvene i rasističke netrpeljivosti, kao i u utjecaj kriminala na iste, smatraju važnim točkama na području socijalne kinematografije.

Gotovo dokumentaristički prikazi uličnog nasilja i buntovništva, te u slučaju prvog filma čak i tračak komedije, zasigurno će te ostaviti bez teksta, no ne i bez nečega o čemu razmišljati.

Stoga, ako na spomen ozbiljnih društvenih tema na kavi s frendovima sve što ti padne na pamet je "To Pimp a Butterfly" Kendrick Lamara, ovom ćeš projekcijom barem malo obogatiti svoj razgovorni fond i socijalnu osviještenost.

19:00 h - Do the Right Thing (1989.) - američka dramedija legendarnog Spike Leeja o rasnoj napetosti između skupine Afroamerikanaca i grupe Talijana, vlasnika lokalne pizzerije u Brooklynu.

21:15 h - La Haine (1995.) - krimi-drama u režiji Matthieua Kassovitza o životima trojice prijatelja u srcu siromašnog imigrantskog susjedstva na rubovima Pariza.

Dopušteno je ponijeti vlastito piće i grickalice, a svakako će biti i kokica.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom i osobnu iskaznicu.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

dvoboj filmova