Vizelj + Babilonska + Bongorodica

U subotu, 2.4. čudaci napadaju KSET iz tri različita smjera.

Beogradski bend pod imenom Vizelj osnovan je početkom 2013. godine te su od početka dio vangarde mladih srpskih bendova koji guraju rok prema novim krajnostima eklektične originalnosti. U koje god žanrove bend zašao u svojim pjesmama, od elektronike do garagea do narodnog, od Buč Kesidija preko Repetitora do Ajsa Nigrutina, uvijek je prisutan neobuzdan punk stav i žestina, po kojoj su poznati i svi njihovi live nastupi; nešto čemu su mogli svjedočiti sretnici koji su ih uspjeli čuti na Brucošijadi FER-a 2021.. Doma u Beogradu također su poznati kao i suosnivači Hali Gali projekta, okupljanja istomišljenika na alternativnoj sceni kao što su Proto Tip, Šajzerbiterlemon, Gazorpazorp, св. Псета i KOIKOI.

Facebook / YouTube / Instagram 

Nina Maštruko, poznatija kao Babilonska, je neizbježna prisutnost na zagrebačkoj alternativnoj sceni. Možda ju poznaš kao osnivačicu ZEZ festivala, jedinog u regiji koji okuplja eksperimentalne zvukove pod isti krov. Možda ti je poznatiji njen gore navedeni DJ pseudonim, čiji repertoar podrazumijeva masivne baseve, potrganu perkusiju te bizarne samplove. Koji god bio slučaj, jasno je da se ovdje radi o nekom kome je duboko kopanje za opskurnim draguljima dolazi prirodno i natprirodno dobro.

Mixcloud / SoundCloud 

Osvetnički ugriz vepra iz grotla glazbe koju neki najradije ne bi nazivali "glazbom", Bongorodica izvodi svoj brend sludge/stoner/doom glazbe s polazištem kako je takva glazba prečesto derivativna. S pozadinama u hip i trip-hopu, metalcoreu, klasici, indie/emo/math rocku, noiseu, i s prijezirom prema konceptu žanrovske podjele, Bongorodica je dobro naoružana na safariju svega teškog, tvrdog, nasilnog, a nerijetko i smiješnog.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kn možeš nabaviti putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 40 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom i osobnu iskaznicu.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

koncert