MACIKLI: Mlade na bicikle - kočnice

U subotu, 2. travnja od 12 do 16:30 h, održat će se šesta aktivna radionica i predavanje u sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!" s tematikom biciklističkih kočnica.

Puno je elemenata bitno na biciklu – bez guma i kotača zasigurno ne možeš voziti, ali kad već voziš, bitno je izbjeći potencijalne opasnosti kao što su pješaci, drugi biciklisti, auti ili čak zidovi. Ako navedene prepreke ne možeš izbjeći, kočenje postaje neizmjerno važno pa ćemo o kočnicama pričati nadugo i naširoko!

Saznat ćeš kakve sve kočnice postoje, koje su njihove prednosti ili nedostaci te ono najvažnije – kako se o njima brinuti. Demonstrirat ćemo kada treba zamijeniti pakne i na što paziti za vašu sigurnost u vožnji. Ne moraš doći na predavanje, ali u pitanju je možda tvoj život!

Vidimo se…

U sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!", Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i povezanih radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, educirati ih o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Ovime se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog Centra.

macikli