Fototečaj - uvodno predavanje

Zanima te fotkanje, ali ne znaš otkud krenuti? Kad netko krene pričati o senzorima, tamnoj komori, rolling shutteru i filmskoj emulziji zbuniš se toliko da odustaneš? Fotosekcija KSET-a te spašava i od 18. ožujka organizira tečaj na kojem možeš saznati sve što te zanima o fotografiji.

Na prvom dijelu tečaja saznaješ sve o osnovama rada fotića, boji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i kompoziciji, a sve teorijsko znanje moći ćeš testirati na praktičnim radionicama.

Nakon odslušanog osnovnog dijela biraš između digitalnog i analognog modula (ili izabereš oba ako te zanimaju i/ili se ne možeš odlučiti 😁).

Tijekom analognog modula učiš o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva, a kroz samostalna razvijanja učiš o svim čarima tamne komore.

Na digitalnom modulu učiš kako obraditi fotke u programima za obradu fotografija, kako fotka ostaje na senzoru, naučiš razliku između raznih vrsta digitalnih fotića te dobiješ poneki savjet za kupnju fotoaparata. Po završetku tečaja se u KSET-u održava zajednička izložba svih polaznika fototečaja.

Prije početka tečaja održat će se uvodno predavanje gdje ćeš dobiti sve osnovne informacije o sadržaju, rasporedu i plaćanju tečaja.

Na uvodno predavanje su svi dobrodošli kako bi se informirali o tečaju, a održat će se 18. ožujka u 19 sati na FER-u! Također možeš zapratiti i stranicu Fotosekcija KSET-a na Facebooku i @fotokset na Instagramu za više dodatnih informacija. Ako te zanima uvodno predavanje, molimo te da se prijaviš preko Google forme.  

fototečaj