Točka na I: Alisa u zemlji čudesa \\ KOKSET

"Kazališna okupacija KSET-a", skraćeno KOKSET, tjedan je kazališne umjetnosti u KSET-u. U tjednu od 7.3. do 12.3. svima dobro poznat KSET-ov stage Dramska sekcija KSET-a pretvara u kazališnu pozornicu.

U petak, 11.3. skoči u zečju rupu i uđi u predstavu "Alisa u zemlji čudesa" u izvedbi kazališne družine Zlovrići te u produkciji Tetra Točka na I.

"Alisa u zemlji čudesa" knjiga je dječje fantastike koju je 1865. napisao engleski književnik Charles Lutwidge, poznatiji pod pseudonimom Lewis Caroll.

Pratimo doživljaje djevojčice koja kroz zečju rupu upada u svijet začudnosti, neobičnih likova, apsurda i kontrasta. Ipak, po mnogima, "Alisa" je sve samo ne dječja knjiga ili predstava. Nerijetko je mračna, kroz osebujne priče progovara o problemu odrastanja, identiteta i snalaženja u svijetu. Alisa se susreće sa zastrašujućim svijetom likova koji su nerijetko neprijateljski, a kada su i prijatelji, krajnje su nerazumljivi u svojoj apsurdnosti. Dok luta svijetom koji ju sve više plaši i čudi, Alisa želi samo jedno, dozvati i doznati svoje izgubljeno ime koje ju je napustilo.

U adaptaciji jednog od naših ponajboljih dramatičara i dramaturga Ivora Martinića te u režiji redatelja Lovre Krsnika ovdje i u ulozi dramskog pedagoga, Alisa postaje predstava koju će sa zanimanjem pratiti i u njoj se pronaći gledatelji svih generacija.

Redatelj: Lovro Krsnik

Adaptacija teksta: Ivor Martinić

U izvedbi kazališne družine Zlovrići:

Marija Mihaljević - Alisa 1

Sara Gerić - Alisa 2

Ana Culi - Alisa 3

Tomislav Kukec - Kuharica vojvotkinja

Emir Ekinović - Bijeli Zec

Gustav Raffai - Ludi Klobučar kralj

Andrea Šafran - Kraljica

Maja Loborec - Lažna Kornjača

Roko Ševerdija - Sokol

Mari Makelja - Gusjenica

Leon Zrnić - Gospodin Vrijeme

Produkacija Teatar Točka na I

Svoju kartu možeš rezervirati putem Google forme.

Cijena ulaznice za studente je 20 kn, a 30 kn za ostale.

Ulaz kreće u 19:30 h, a izvedba započinje u 20 h.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Na ulazu neće biti testiranja.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

predstava, kokset