Macikli: Mlade na bicikle! Ergonomija u biciklizmu

U petak, 11.3. od 14 do 16:30 h, održat će se peta aktivna radionica i predavanje u sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!" s tematikom ergonomije u biciklizmu.

Svatko tko je bar jednom bio na malo duljoj vožnji zna koliko nekoliko sati sjedenja na biciklu može biti neugodno. Pogotovo ako bicikl nije dobro podešen za tvoju visinu, ako sic na kojem sjediš nije kvalitetan ni udoban ili ako na sebi i dalje imaš odjeću za subotnji izlazak, a nagovorili su te na mamurnu nedjeljnu vožnju do Samobora. Stoga je logično zaključiti da je važno biti spreman, znati kako se pripremiti te kako podesiti svog limenog ljubimca za što ugodnije i bezbolnije vožnje.

Ako želiš upijati nova znanja, dođi na predavanje i poslušaj sve o tajnama i trikovima ergonomije u biciklizmu (od volontera Biciklističke sekcije koji su patili da ti ne moraš)!

U sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!", Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i povezanih radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, educirati ih o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Ovime se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog Centra.

predavanje