Teatar Oz: PLES UZ VJETAR \\ KOKSET

"Kazališna okupacija KSET-a", skraćeno KOKSET, tjedan je kazališne umjetnosti u KSET-u. U tjednu od 7.3. do 12.3. svima dobro poznat KSET-ov stage Dramska sekcija KSET-a pretvara u kazališnu pozornicu.

U četvrtak, 10.3. kroz predstavu "Ples uz vjetar" saznaj koliku snagu ima pojedinac da se odupre normativima i predrasudama okoline i zaživi svoj san.

Umjetnost u odnosu naspram konzumerizma i utrke za novcem. Vrijednosti koje okrepljuju dušu, naspram, trenutno zadovoljenih površnih, umjetno stvorenih potreba. Kakvu ulogu ima umjetnost u svakodnevnim životima i kakav je život bez nje? Je li uopće moguć?

Živjeti život u svijetu gdje zvuk nema glazbe, gdje govor nema poezije, gdje pokret nema plesa- je li to svijet koji sada stvaramo, kada nam je oduzeta pozornica? Što je to što povezuje poljoprivrednika, učitelja, glumca, automehaničara i kvantnog fizičara?

Ta i još nekih stotinjak pitanja, postavlja ova predstava i nudi ih na pladnju gladnom gledatelju, žednom umjetnosti i žive riječi.

Glas: Margareta Peršić

Pokret: Frane Meden

Glazba: Juraj Vivana

Trajanje: 55 min

Režija i dramaturgija: Margareta Peršić i Frane Meden

Scenarij : Margareta Peršić

Dizajn svjetla i zvuka:

Francuski glas posudio: Fred Lanz

Montaža pjesme "Reci mi , gdje si sad": Davor Peršić

Produkcija: Teatar Oz

Umjetnički voditelj: Anton Železnik

Foto: Porin Peršić

(inspirirano pričom Hod uz vjetar J. O’Furrella)

Svoju kartu možeš rezervirati putem Google forme. Cijena ulaznice za studente je 20 kn, a 30 kn za ostale, ali požuri jer je broj ulaznica strogo ograničen.

Ulaz kreće u 19:30 h, a izvedba započinje u 20 h.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

predstava, kokset