Putujuće kazalište - PUK: TEJP \\ KOKSET

"Kazališna okupacija KSET-a", skraćeno KOKSET, tjedan je kazališne umjetnosti u KSET-u. U tjednu od 7.3. do 12.3. svima dobro poznat KSET-ov stage Dramska sekcija KSET-a pretvara u kazališnu pozornicu.

U srijedu, 9.3. na KSET-ovom stageu igra predstava "TEJP" u izvedbi glumaca Filipa Riđičkog, Matije Čigira i Sare Stanić, a u režiji mlade kazališne redateljice Kristine Grubiše, psihološka je igra između troje prijatelja koja progovara o traumatičnom iskustvu iz prošlosti i različitim percepcijama tog događaja zbog čega se njihovo prijateljstvo dovodi u pitanje.

Naizgled opušteni susret troje starih prijatelja mogao bi im svima iz temelja promijeniti život. Predstava tematizira potencijalan zločin za koji publika, pa ni likovi, do samog kraja nisu sigurni je li se dogodio ili ne. Publika je tako stavljena u poziciju aktivnog promatrača te nekoliko puta tijekom predstave mijenja mišljenje i staje na stranu različitih likova.

Predstava je glumački vrlo atraktivna jer ju izvode mladi i perspektivni kazališni i televizijski glumci: Filip Riđički i Sara Stanić najpoznatiji su po glavnim ulogama u HRT-ovoj seriji „Crno-bijeli svijet“, dok je Matija Čigir već duže vrijeme asistent na Odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Predstava je nastala po scenariju američkog suvremenog dramatičara Stephena Belbera, a u produkciji Putujućeg kazališta – PUK.

Svoju kartu možeš rezervirati putem Google forme. Cijena ulaznice za studente je 30 kn, a 50 kn za ostale.

Ulaz kreće u 19:30 h, a izvedba započinje u 20 h.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Na ulazu neće biti testiranja.

Predstava Tejp pod pokroviteljstvom je Grada Zagreba, Nove Runde, Uranie i Scene Ribnjak.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

predstava, kokset