Planinarska školica

Dosta ti je ispita - došlo je lijepo vrijeme i želiš ga provesti na svježem zraku? Dođi na planinarsku školicu u subotu, 5.3. s početkom u 14 h i zakorači u svijet planinarenja kroz niz predavanja koje organizira Planinarska sekcija KSET-a.

Školica se održava kroz četiri subote tijekom ožujka, a na predavanjima ćeš naučiti sve o planinarskoj opremi, prehrani, markacijama, orijentaciji i kretanju, kartografiji, meteorologiji, opasnostima i prvoj pomoći, biljkama, životinjama... i još mnogo toga!

Kako znanje ne bi ostalo samo teoretsko, u sklopu školice imamo u planu povesti te na četiri izleta. Prva tri jednodnevna izleta planirani su za nedjelje, 13., 20. i 26. ožujka, ali o njima više na predavanjima. Na najveći, dvodnevni, izlet vodimo te 2. i 3.4. na Učku.

Ako nemaš baš nikakvog iskustva u planinarenju, ne brini, školica je zamišljena za planinarske početnike. A ako te od prijave dijeli samo strah zbog upitne fizičke kondicije - samo opušteno, nama je bitnije druženje i dobra zabava.

Cijena školice je 50 kn, uz nadoplatu za izlete. Prijave za izlete se vrše na predavanjima. Molimo te da ispuniš Google formu da znamo koliko ljudi očekivati na uvodnom predavanju.

Za više informacija slobodno se javi u inbox Planinarske sekcije KSET-a ili na e-mail: helena.bauer@kset.org.

planinarska školica