Tech Talk: Under the hood of an autonomous mobile robot

U utorak, 1.3. suosnivač i CTO Gideon Brothersa Josip Ćesić će zaviriti ispod haube autonomnih mobilnih robota.

Gideon Brothers je osječko-zagrebačka tvrtka koja razvija napredne mobilne robote i sveobuhvatna softverska rješenja koji omogućuju fleksibilnu automatizaciju operacija u industrijskim okruženjima. Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji autonomije koja omogućuje da se po prvi puta automatiziraju neke operacije u nestrukturiranim skladišnim, proizvodnim i maloprodajnim okruženjima i to u bliskoj suradnji s ljudima.

Tvrtka je sredinom 2021. godine zaključila dokapitalizaciju serije A vrijednu 32 milijuna dolara, u kojoj je sudjelovao niz inozemnih i hrvatskih ulagača, na čelu s Koch Disruptive Technologies, tvrtkom iz sastava vodeće američke industrijske grupacije Koch Inc. U dokapitalizaciji su sudjelovali, među ostalima, Deutsche Bahn i DB Schenker, jedna od najvećih globalnih logističkih grupacija. Tvrtka trenutačno broji više od 100 zaposlenih, uključujući i 12 doktora znanosti, a prepoznati su kao Top Innovator u nedavnom istraživanju tvrtke ABI Research „Competitive Ranking for Industrial Robotics for Material Handling“.

Uz naprednu AI i 3D viziju i potpuna softverska rješenja, Gideonovi autonomni sustavi predstavljaju potpuno novu generaciju tehnologije za samovozeća robotska vozila.

Da bismo to ostvarili, moramo se pozabaviti izazovima poput – kakvi su timovi potrebni za razvoj autonomnog mobilnog robota? Koji su izazovi za usvajanje autonomnih robota u stvarnim slučajevima? Koje tehnologije koristiti? I najvažnije pitanje – Gdje se uklapaš?

Gideonov suosnivač i CTO Josip Ćesić ima sve odgovore - vidimo se na Tech Talku!

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studenatima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk