Klinika Denisa Kataneca

Potrebnija nego ikad, Klinika Denisa Kataneca vraća se 25. i 27. veljače u poznato joj sjedište - KSET.

🚨 Molimo sve bolesne da se obrate na hitni prijam i jave Klinici.🚨

🚑 Molimo sve bolesne i ozlijeđene da se obrate na hitni prijam i pojave na Klinici. 🚑

🏥 Molimo sve bolesne, ozlijeđene i u nestabilnom stanju da se obrate na hitni prijam i dođu na Kliniku Denisa Kataneca kako bi im se pružio odgovarajuć tretman. 🏥

Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu.

Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog folka i eksperimentalne glazbe. Posljednje izdan album "Jada Jada"' nizao je pozitivne recenzije na glazbenim portalima, a njegov je "pandemijski tajming" nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Svom srećom, prilike za nastup su se ukazale na nekoliko hrabro odrađenih pandemijskih koncerata i festivala. Neki od singlova poput "Patkice" i "Grlice" dobili su spot, dok se "Mala Snaga II" pronašla u hvaljenoj kompilaciji ''Zagreb Calling: Generacija bez refrena.'' Taj isti projekt Zagreb Calling snimao se u prostoru KSET-a, jednako kao i Sunday Session koji je pokrio pjesme "Patkica", "U Snijegu" i "Čeljad".

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal). Kao interventnu članicu navode Eleonoru Hil koja im se kao gost često priključuje na violini i vokalima.

Facebook / Bandcamp / YouTube

Ulaznice za 25.2. su rasprodane, a karte za 27.2. možeš potražiti po pretprodajnoj cijeni od 50 kn Entriu, a na dan koncerta cijena karte će biti 70 kn!

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Na ulazu neće biti testiranja.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert