Malady Lane + Tight Grips

U četvrtak, 24.2. nas očekuje prava garage rock poslastica. U KSET dolaze Malady Lane i Tight Grips

Malady Lane je zagrebački alternativni rock bend, proizašao iz House of Pablo kolektiva, koji se svojim stvaralaštvom proteže između pitkog alternative/indie rocka, post grungea i sanjive lirike.

U alternativnim krugovima brzo su isplivali kao must-see live bend i jedni od istaknutijih u House Of Pablo kolektivu koja okuplja srodne, prijateljske bendove She Loves Pablo, Killed A Fox, Muscle Tribe Of Danger And Excellence i druge.

Glazbu Malady Lane mnogi će zbog groovea i žestine usporediti s predstavnicima Seattle scene 90-ih koji su proslavili pravac, pa ih se stoga može nazvati i post grunge bendom koji povremeno koketira s alternative i indie rockom.

Facebook  / Instagram Spotify YouTube

Tight Grips je klasični rock trio koji je nastao u ljeto 2014. godine kada je ujedno i snimio svoj prvi demo album pod nazivom "Tight Grips". Snimljeni materijal i snažna volja omogućili su bendu da u nadolazećim godinama odradi pozamašan broj koncerata u regiji.

Nakupljajući kilometre skupili su i dosta materijala koji su onda objavljeni 2016. godine kao prvi album pod nazivom "Storyline". Objavljeni materijal i eksplozivna energija prilikom nastupa otvorili su im mnoga vrata, tako je Tight Grips te iste godine pobijedio na jubilarnom 20. HGF-u (Hrvatskom Glazbenom Festivalu) čime je proglašen najboljim demo bendom u RH u sezoni 2015./2016..

Nakon toga bend je zasvirao na najvećim festivalima u regiji od kojih valja istaknuti Ferragosto Jam, Hoomstock, RockLive, Bedem Fest, Tesla Radio Festival, Pickup Music Festival.

Kada je došlo vrijeme novi materijal je bio izbačen kao drugi studijski album "Move Along" na kojem se osjetio mali preokret u zvuku, a isti je postao ponešto siroviji - oblikovan cestom.

Ovih dana u 2022. godini snimaju svoj treći album "Cardinal Vices" koji će biti osjetno drugačiji od preostalih izdanja, radi se o konceptualnom albumu ponešto mističnijeg, eksperimentalnog te mračnijeg zvuka.

FacebookInstagramSpotifyYouTube

 

Karte po pretpodajnoj cijeni od 35 kn možeš kupiti putem Entrio sustava! Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 45 kn!

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Na ulazu neće biti testiranja.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert