FUNK SHUI

U utorak, 24.5. na KSET-ov stage iz Skoplja stiže FUNK SHUI, kolektiv koji je bio dovoljno znatiželjan da kontinuirano radi na izoštravanju svojih vještina u pronalaženju novih načina glazbenog izražavanja.

Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove numere proteže se jazz, rap, rock, indie pop te su oni žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda i ona daje jednu cjelovitu sliku.

S albumom prvijenac “Aether” 2012., a potom i “R.E.M.” 2015., kao i EP “Impuls” 2018., može se reći da prezentiraju nešto što je teško definirati kao jedan žanr, već više kao osjećaj i uzrok. Iznimno važan singl koji je uvršten u regionalni repertoar bio je singl METEORI – Singl godine 20', od strane regionalne publike glazbenog portala “Balkanrock”. Trenutno spremaju treći po redu studijski album, koji najavljuju upravom singlom Meteori. U međuvremenu su se afirmirali na poznatim festivalima jugoistočne Evrope: MENT Ljubljana, PIN Music Conference i Athens Music Week.

Nedavna izdanja koja su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni, osim singla Meteori, su: “Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ)” te “Veter (ВЕТЕР)”.

YouTube / Facebook / Instagram / Spotify / Web

Ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možeš kupiti u KSET-u ili putem Entrio sustava, a na dan koncerta cijena ulaznice će biti 60 kn. Sve kupljene ulaznice za originalan datum vrijede i za 24. svibnja. Ako ti novi termin ne odgovara, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko web forme najkasnije do 01.05.2022..

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert