Tech Talk - Data engineering u cloud okruženju

U utorak, 22.2. u 15 h u KSET dolazi Iva Marušić iz tvrtke Syntio te će nam objasniti kako se koristi data engineering u cloud okruženju.

Što je data engineering? Koja je uloga data engineera? Kako su podatkovni svijet i softver engineering točno povezani s data engineeringom? Koji su tipični zadaci s kojima se susreće jedan data engineer i kako se u sve to uklapa cloud? Zabilježi datum, dođi na predavanje i saznaj sve!

Syntio je Data Engineering/Software Development tvrtka koja se bavi projektima na velikim podatkovnim sustavima za međunarodno tržište. Sjedište joj je u Zagrebu, a podružnice u Kopenhagenu i Seattleu. Na tržištu postoji od 2017. godine i trenutačno broji 87 zaposlenika.

Iva Marušić radi na poziciji Senior Data Engineera, a Syntiu se pridružila prije 3 godine. Iva je magistra inženjerka računarstva i pored ljubavi prema podacima, gaji ljubav prema ljubičastoj boji, macama i bicikliranju.

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studentima STEM područja putem gostujućih predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

tech talk