Arhetip gradova: Lepša Brena i Revirgin

U četvrtak, 17.2. u KSET-u ugošćujemo Lepšu Brenu i Revirgin.

Čakovec i Novi Sad, arhi-pop i najhladniji grad. Kroz širinu zvuka i igre riječima, ova dva benda prenijeti će nam krajobraz i karakteristike, osobnosti i obrasce poznatih im gradova i njihovih osobnih iskustva.

Žanrovski ih spajaju elementi elektronike, synthova, prizvuk post-punka i širina pomalo hladnog i distanciranog elektronsko-gitarističkog instrumentala koji još dugo odzvanja za njima.

Revirgin je od 2014. do 2020. djelovao kao solo projekt te iza sebe ima 4 self-released albuma, nekoliko izložba ilustracija te gostovanja na umjetničkim festivalima. Posljednji solo album “The Round in a Large Room” (objavljen ove godine) multimedijalni je projekt koji spaja kratke priče, ilustracije i glazbu koja služi kao soundtrack.

U trenutnom obliku, kao glazbeni dvojac, Karlo i Paula pod Revirginovim imenom djeluju od 2020. a ove zime promoviraju svoj prvi zajednički album “Simulations” koji izlazi početkom 2022. godine.

Inspiraciju za glazbu crpe iz različitih žanrova od kojih su neki: New Wave, Goth, Post-punk, Synth-punk, Funk, Ex-Yu...

YouTube

Instagram

Bandcamp

 

Lepša Brena je arhitektonski-pop duo iz Novog Sada, koji je formiran s idejom da spaja arhitektonske teme, pojave i probleme s indie-pop melodijama. Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa stalnim suradnikom na koncertima Andrejem Nenadovim.

Bend do sada ima jedan objavljen album iz 2020. godine, „Prazni gradovi plešu“ u izdanju SKC Novi Sad, koji sadrži deset pjesama i tematizira pojave poput melankolije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova.

 Ovom izdanju prethodio je prvi mini-album, EP „Bacači pogleda“, koji je tematski određen distanciranim promatranjem različitih prostornih i društvenih fenomena, u maniru flanerizma.

 

Pjesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.

YouTube

Instagram 

Bandcamp

 

Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni od 30 kn možeš kupiti putem Entrio sustava! Na dan koncerta cijena karte će biti 45 kn!

 

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

 

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

 

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

 

Na ulazu neće biti testiranja.

 

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

 

koncert