Mamut

U četvrtak, 27.1. doživi u KSET-u metal katarzu kroz Mamut. Prije četiri godine riječki glazbenik, Ivo Jurčić, započinje glazbeni projekt koji se od tada razvio u novu silu na hrvatskoj alternativnoj metal sceni pod nazivom Mamut.

Prva postava benda, 2017. godine, izbacuje svoj prvi spot za pjesmu “Mamut u meni” i prateći EP “Freak show”. U naredne tri godine Mamut mijenja nekoliko postava i prolazi kroz različite faze eksperimentiranja i traženja vlastitog autentičnog zvuka te objavljuju svoj drugi EP "Mrtvi idoli”. Danas, uz Jurčića na gitari i vokalima te Borne Žderića na gitari, sastav čine Nino Šafar na bas gitari te Rok Božić na bubnjevima.

Pjesme s njihovog debitantskog studijskog albuma "Nihilist" napisane su u periodu između 2018. i 2020. kada Jurčić više ne može ignorirati deformirane vrijednosti hrvatske javnosti. S obzirom na simptomatično stanje nihilizma i cinizam vremena u kojem živimo, glavna tematika pjesama teži preslikati upravo to, te ih povezati s osnažujućom filozofijom Nietzschea i Kierkegaarda. Mamut slušateljima želi poručiti da nisu usamljeni u osjećaju bezvrijeđa te da imaju moć preispitivanja, uništavanja i stvaranja u sebi samima.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kn možeš kupiti u KSET-u! Na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 50 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Obvezna je mjera fizičkog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Na ulazu neće biti testiranja.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

koncert