Macikli: Mlade na bicikle - Biciklistički kotači

U utorak, 21.12. od 15 do 17:30 h, održat će se treća aktivna radionica i predavanje u sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!" s tematikom biciklističkih kotača.

Pričat ćemo što se sve može dogoditi biciklističkom kotaču, kako primijetiti problem te kako ga ispraviti. Saznat ćeš koja je razlika između „clincher“ i „tubeless“ kotača, a centriranje i zamjena žbica postat će mačji kašalj! Ako ti ovo zvuči zanimljivo, dođi u KSET!

Nakon predavanja ćemo te pripremiti da zaprljaš ruke i da zajedno otklonimo problem s tvog metalnog ljubimca!

Uvodno predavanje održali smo 19. listopada, a u nastavku projekta održava se još 6 aktivnih radionica – popravljaonica na kojima će sudionici uz mentorstvo nekog člana Biciklističke sekcije KSET-a moći popraviti neki kvar na svome biciklu.

U sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!", Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i povezanih radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, educirati ih o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Projektom se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog Centra.

macikli, predavanje