Macikli: Mlade na bicikle - lanci i mjenjači brzina

U utorak, 7.12. od 15 do 17:30 h, održat će se druga aktivna radionica i predavanje u sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!".

Bavit ćemo se problemima vezanim za lance i mjenjače brzina na biciklima. Moći ćeš saznati zašto ti lanac ispada, kada je pravo vrijeme za njegovu promjenu, zašto ti ponekad preskaču brzine i što to zuji i struže kod zadnjeg kotača. Kako bi saznao kako izbjeći takve neugodnosti, dođi u KSET i poslušaj što imamo za reći!

Prije radionice sve ćemo detaljno objasniti na predavanju u KSET-u, a potom ćemo te pripremiti da zaprljaš ruke i da zajedno otklonimo problem s tvog metalnog ljubimca!

Uvodno predavanje održali smo 19. listopada, a u nastavku projekta održat će se još 6 aktivnih radionica – popravljaonica na kojima će sudionici uz mentorstvo nekog člana Biciklističke sekcije KSET-a moći popraviti neki kvar na svome biciklu.

U sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!", Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i povezanih radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, educirati ih o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Ovime se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog Centra.

macikli, predavanje