MACIKLI: Mlade na bicikle - česti kvarovi na biciklu

U utorak, 9.11. od 15 do 17:30 h, održat će se prva aktivna radionica i predavanje u sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!".

Bavit ćemo se čestim kvarovima na biciklu - škripom, bukom, klokotanjem, padanjem lanca, probušenim gumama, itd. Neka te ne bude sram, vidjeli smo sigurno bicikle u gorem stanju od tvojeg…

Prije radionice sve ćemo detaljno objasniti na predavanju u KSET-u, a potom ćemo te pripremiti da zaprljaš ruke i da zajedno otklonimo problem s tvog metalnog ljubimca!

Uvodno predavanje održali smo 19. listopada, a u nastavku projekta održat će se još 6 aktivnih radionica – popravljaonica na kojima će sudionici uz mentorstvo nekog člana biciklističke sekcije moći popraviti neki kvar na svome biciklu. Radionice će biti tematske pa će se tako na svakoj moći naučiti kako riješiti specifičan problem, a zasad planirane teme vidljive su na dnu opisa.

U sklopu projekta "MACIKLI: Mlade na bicikle!", Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i povezanih radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, educirati ih o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Ovime se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Studentskog Centra.

Zasad najavljene radionice:

9.11. Česti kvarovi na biciklu

7.12. Lanac i mjenjači brzina

21.12. Kotači

predavanje, radionica