Projekcija filma “O jednoj mladosti” + Q&A s Ivanom Ramljakom

Videosekcija KSET-a te poziva na KSET-ovu premijeru višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma Ivana Ramljaka “O jednoj mladosti” koja će se održati u srijedu, 27.10.!

Trinaest godina nakon iznenadne smrti nekadašnjeg najboljeg prijatelja Marka Čaklovića, redatelj Ivan Ramljak pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći fotografije i video materijale koje je Marko tada snimao.

Osim što smatramo da na ovo alternativno i emotivno filmsko djelo gledatelje ne može ostaviti ravnodušnima, dvije temeljne figure ove priče između ostalog su igrale važnu ulogu u povijesti našeg kluba. Naime, sam redatelj Ivan Ramljak bio je član Disco sekcije sredinom 90-ih, dok je glavni heroj filma, Marko, početkom 2000-ih KSET-u organizirao partyje jednom mjesečno u okviru kolektiva Groodanje. Marko je na Groodanjima puštao uglavnom funk i rare grooves sa singlica, ali i, što je važnije, radio za to vrijeme vrlo inovativne elaborirane video projekcije koje su išle uz nastupe drugih DJ-eva.

Režija i scenarij: Ivan Ramljak

Fotografije: Marko Čaklović

Montažer: Ivor Šonje

Producent: Matej Merlić

Dizajn i finalna obrada zvuka: Borna Buljević

Trajanje: 77 min

Produkcija: ADU

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festivali i nagrade:

Dokufest Prizren - Best Balkan Docs

Dani hrvatskog filma - Grand Prix

Slobodna zona Beograd - Posebno priznanje

Open City Docs London

Vrata se otvaraju u 19:30 h. Događaj službeno počinje u 20 h kratkim predstavljanjem filma od strane redatelja Ivana Ramljaka, nakon čega slijedi sama projekcija. Nakon projekcije, Ivan će odgovarati i na pitanja publike.

Budući da šank neće raditi, dozvoljen je unos vlastite hrane i pića.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

projekcija