Trokut

U četvrtak, 21.10. u KSET nam dolazi electronic jazz kvintet Trokut! Ovom prigodom promovirat će svoj prvi album “Shapeless” te novoizlazeći EP “Rotate, Align”.

Trokut je nastao krajem 2018. godine pri odjelu za jazz glazbu Fakulteta za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu. Repertoar Trokuta čini autorska glazba sačinjena od kolaža unaprijed definiranih struktura, motiva te improvizacija inspiriranih modernim jazz, elektronskom i rock glazbom. Melodije, harmonija i elektronske teksture na tragu su izvođača poput Kneebodya, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Jaga Jazzista, Bjork, Shai Maestra i glazbe ostalih izvođača izdavačke kuće ECM.

Trokut čine Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Kvintet je u jesen 2020. godine izdao, od strane kritike hvaljen, album "Shapeless" za nakladnika Rika Muzika iz Londona. 2021. godine njihov album "Shapeless" nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off.

BANDCAMP: https://trokut.bandcamp.com/

FB: https://www.facebook.com/trokutband/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/trokut_band/?hl=en

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC1FWTRGQvbCQJx4D_Xi1sjg

DEEZER: https://www.deezer.com/hr/artist/107788382

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/5imkiMz00xKNnkFjK9Oi69

Cijena ulaznice na ulazu iznosit će 40 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

koncert