LEDukacija - tečaj scenske rasvjete

KSET 20.10. otvara svoja vrata za besplatni tečaj scenske rasvjete na kojem će iskusni tehničari demonstrirati svjetlosne sposobnosti KSET-ove opreme i prenijeti svoje znanje na sve posjetitelje.

Prijaviti se možeš na sljedećem linku: https://bit.ly/2Yhkoop

Iako su zvuk i rasvjeta su dva nosiva stupa bilo kakvog koncerta i ostalih događaja uživo, svjetlost je onaj koji je često previđen. Zašto je to tako? Sigurno nikada niste došli na koncert i duže promišljali kako je osvjetljenje fenomenalno. To je i poanta!

Kvalitetno osvjetljenje će neprimjetno stvoriti dobar i prikladan ugođaj, a loše će uništiti vibru. Uz kvalitetno osvjetljenje stvorit će se osjećaj kao da slušate muziku na nekom posebnom mjestu, a uz loše kao da slušate koncert u dnevnom boravku. Zato kvalitetan tehničar za osvjetljenje mora znati procijeniti kakvo osvjetljenje je prikladno s obzirom kakva se muzika svira, ali također on ima umjetničku slobodu u namještanju takvog osvjetljenja. Time je osvjetljenje znanost, ali i umjetnosti – disciplina koja je privlačna tehnički orijentiranim osobama, ali i umjetničkim.

Bilo da vas zanimaju stroboskopi, ledice, pokretne glave i dim mašine ili uparivanje boja, namještanje scene i spajanje muzike i boje ovaj tečaj je za vas!

Na uvodnom predavanju iskusni KSET-ovi tehničari za osvjetljenje će demonstrirati rad rasvjetne opreme, opisati kako funkcioniraju njeni elementi i kako se spajaju te koji su glavni principi prilikom osvjetljenja koncerata, predstava i slušaonica. Također, svi će dobiti priliku probati sami upravljati cijelim rasvjetnim sustavom KSET-a kako bi dobili osjećaj što točno tehničar za osvjetljenje radi tijekom koncerta.

Nakon uvodnog predavanja posjetitelji će imati svo potrebno znanje za spajanje i upravljanje vlastitom opremom za osvjetljenje, a oni koji se odluče nastaviti tečaj će vrlo brzo dobit priliku osvjetljavati koncert unutar KSET-a uz nadzor tehničara za osvjetljenje.

Na kraju tečaja svi polaznici će biti sposobni samostalno osvjetljavati koncerte, predstave i slušaonice na bilo kojem rasvjetnom sustavu i time moći osigurati da svaki koncert ima fantastičnu estetiku i nezaboravni ugođaj.

Edukacija je besplatna, a na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

edukacija