MACIKLI: mlade na bicikle - uvodno predavanje "Aktivni i odgovorni biciklizam"

U sklopu projekta "MACIKLI: mlade na bicikle" Biciklistička sekcija KSET-a organizira niz edukativnih predavanja i radionica kojima je cilj okupiti studente koji su strastveni biciklisti ili to tek žele postati, a kao uvod u ovaj niz radionica, 19.10. od 15 do 16 h održat će se prvo predavanje pod naslovom "Aktivni i odgovorni biciklizam" na kojem će članovi biciklističke sekcije zainteresiranima pokazati i objasniti važnost biciklizma za zajednicu te kako kao pojedinci možemo pridonijeti razvoju biciklizma aktivnim, sigurnim i odgovornim ponašanjem. 

U okviru ovog projekta Biciklistička sekcija KSET-a želi educirati studente o biciklizmu, omogućiti im savjetovanje s članovima sekcije te im kroz besplatne popravke i radionice pokazati kako se samostalno brinuti za svoj bicikl. Ovime se želi promicati aktivno kretanje, zdrav život, odgovorno sudjelovanje u prometu te razvoj znanja i vještina o popravljanju bicikla!

U nastavku projekta održat će se 7 aktivnih radionica – popravljaonica na kojima će sudionici uz mentorstvo nekog člana biciklističke sekcije moći popraviti neki kvar na svome biciklu. Radionice će biti tematske pa će se tako na svakoj moći naučiti kako riješiti specifičan problem.

Za završetak projekta planiran je jednodnevni biciklistički izlet na kojem će moći sudjelovati svi sudionici kako bi iskoristili svoje novostečeno znanje i družili se s drugim zaljubljenicima u biciklizam!

Vidimo se uskoro!

biciklistička sekcija kseta, predavanje