Fotografija u pokretu – Martha: A Picture Story i The Shape of Water

Fotosekcija KSET-a te još jednom poziva da dođeš na projekciju filmova u našem omiljenom klubu. U utorak, 19. listopada imat ćeš priliku uživati u dokumentarnoj priči o američkoj fotografkinji 70-ih godina prošlog stoljeća čije su fotografije uličnih grafita inspirirale ljude diljem svijeta, a zatim te čeka višestruko nagrađivani film o rađanju neobične ljubavi između nijeme žene i misterioznog bića u laboratoriju.

“Martha: A Picture Story” vodi te u New York gdje upoznaješ fotografkinju Marthu Cooper. Film te vodi kroz Marthin život, koja je imala oko za grafite i uličnu umjetnost. Njene fotografije su proputovale svijet te su dokaz kako je umjetnost pokretač za mnoge ljude. Ako ti se dogodi da hodaš ulicom i zastaneš jer ti je neki grafit zapeo za oko, ovaj je dokumentarni film baš za tebe.

Posljednji film koji prikazujemo u sklopu “Fotografije u pokretu” je svima poznati “The Shape of Water”. Ako si osoba koja je uvijek htjela pogledati ovaj intrigantan film, a nikako da nađeš vremena, sad je pravo vrijeme i mjesto za to. Upoznat ćeš Elisu, nijemu čistačicu koja u tajanstvenom laboratoriju otkriva nevjerojatno biće skriveno od pogleda javnosti. Provodeći vrijeme sa zagonetnim bićem, Elisa razvije neočekivane osjećaje te se priča dalje zapetljava kao slušalice u džepu.

Vrijeme prikazivanja filmova:

19:00h – Martha: A Picture Story (2019.)

21:00h – The Shape of Water (2017.)

Vrata se otvaraju u 18:30h. Projekcije će se održavati u dvorani kluba. Dozvoljen je unos vlastitih grickalica i pića.

Ulaz je besplatan, a na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe isključivo proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

projekcija