Planinarska školica

Dosta ti je sjedenja doma? Želiš li pobjeći u planinu i uživati u prekrasnim prizorima? Dođi na planinarsku školicu u subotu, 27.2. s početkom u 14h i zakorači u svijet planinarenja kroz niz predavanja koje organizira Planinarska sekcija KSET-a.

Školica se održava četiri subote tijekom veljače i ožujka, a na sveukupno 4 termina predavanja možeš naučiti sve o planinarskoj opremi, prehrani, markacijama, orijentaciji i kretanju, kartografiji, meteorologiji, opasnostima i prvoj pomoći, biljkama, životinjama... i još mnogo toga!

Trenutni plan je predavanja školicu prenositi putem videa i nakon predavanja održati Q&A. Razmatramo i hibridni oblik predavanja. Više detalja donosimo uskoro!

Da ne bi sve bilo suhoparna teorija vodimo te i na dva izleta. Prvi, jednodnevni izlet je u planu nakon drugog predavanja. Broj ljudi na jednodnevnom izletu će biti ograničen sukladno epidemiološkim mjerama i organizirat ćemo više termina ako to bude potrebno. U sklopu školice je planiran i dvodnevni izlet, no njegovo održavanje ovisi o epidemiološkim mjerama tako da ćemo se svi zajedno strpjeti neko vrijeme.

Cijena školice je 50 kn, uz nadoplatu za one koji idu dvodnevni izlet.

--> Prijave za školicu šaljite na matej.stefanac@kset.org. Prijave za izlete vrše se na predavanjima.

Neke od tema obrađenih na predavanju su:

Oprema, hrana i higijena

Meteorologija i navigacija

Prva pomoć

Biljke i životinje

Gostujuća predavanja: Nikola Prpić i Udruga za ekološke aktivnosti Nova zora.

Dodatne informacije i pitanja možete uputiti na e-mail:matej.stefanac@kset.org ili u inbox Planinarske sekcije KSET-a.

školica